עמדת טעינה 32 אמפר יתרונות וחסרונות
לפני שאני מתחיל להסביר מה זאת עמדת טעינה של 32 אמפר אני רוצה להגיד לכם בצורה חד משמעית – לא בכל מקום ניתן להתקין עמדה בזרם כזה!!!
מגיעות אליי לא מעט שיחות עם לקוחות שמבקשים להתקין עמדה כזאת כי אמרו להם שאפשר להתקין בלי שום בעיה בכל מקום.
בואו נתחיל מזה שלא משנה אם מדובר בסוכנות רכבים או בחבר ה"חכם" שתמיד יודע הכל, כדאי לבדוק לפני שמוציאים משפטים מהפה במיוחד בתחום החשמל.
מה זאת עמדת טעינה של 32 אמפר?
עמדת טעינה של 32 אמפר מספקת טעינה יותר מהירה בהספק של 22 קוט"ש בזרם תלת פאזי או 7.4 קוט"ש בזרם חד פאזי.
ישנם מספר דגמים של רכבים חשמליים שיכולים לקבל זרם טעינה של 32 אמפר. נכון להיום רוב הרכבים מקבלים זרם של עד 16 בלבד.
היתרון הברור של עמדה בזרם טעינה גבוה הוא כמו שהזכרתי קודם – זמן טעינה מהיר יותר. החסרון של עמדת טעינה בזרם גבוה הוא שלא בכל מקום ניתן להתקין אותה.
האם אפשר להתקין עמדה כזאת בכל מקום?
אז כמו שכתבתי קודם – לא בכל מקום ניתן להתקין עמדת טעינה שעובדת בזרם של 32 אמפר. לא כל לוח חשמל יכול לספק זרם טעינה כזה.
במידה וגודל החיבור הראשי שלכם בבית הוא 25 אמפר אז בכלל אין מה לדבר כי זה ברור שלא ניתן לחבר עמדה או כל מכשיר אחר בזרם של מעל גודל החיבור הראשי.
אם גודל החיבור הראשי שלכם בלוח החשמל הוא 40 אמפר אז ההיגיון אומר שאפשר לחבר עמדה של 32 אמפר כי זה פחות מהראשי נכון?
אז זהו שלא – במידה ותחברו עמדה או שקע טעינה ותנצלו 32 אמפר בזמן טעינה אז כל דבר נוסף שתנסו לעבוד איתו בבית יקפיץ לכם את המפסק הראשי!!!
למה יקפוץ המפסק הראשי בלוח בזמן טעינה?
התשובה היא כזאת – יש לא מעט מכשירי חשמל בבית בשימוש יומיומי קבוע כמו: מזגן, תנור, דוד, מיקרו, קומקום, מכונת כביסה ועוד מכשירי חשמל כבדים.
כמעט כל מכשיר מאלה שרשמתי צורך או מתקרב לצריכה של 8 עד 10 אמפר ואם נעשה חישוב הכי קל, טעינה ב- 32 אמפר ועוד מכשיר אחד בודד עובר את ה- 40 אמפר.
מה צריך לקרות בשביל שנוכל להטעין בזרם של 32 אמפר?
התשובה היא הגדלת חיבור חשמל ולא תמיד זה משתלם או אפשרי. החיבור הבא מעל 40 אמפר הוא 63 אמפר וזה מצריך לא מעט שינויים בתשתית.
אני יכול לתת לכם עצה לסיום – לפני שאתם רוכשים רכב חשמלי תבררו איזו עמדה אתם יכולים לחבר לפי גודל חיבור החשמל שלכם בלוח.
תתייעצו עם חשמלאי לפני הקנייה ולא אחרי הקנייה כי אחר כך יכול להיות כבר מאוחר ואתם תצטרכו לחכות זמן רב לטעינה מלאה של סוללת הרכב שלכם.
אסא מוטי – חשמלאי מוסמך עם רישיון חשמל בתוקף ממשרד העבודה. התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי או היברידי פלאג אין, תשתיות חשמל בבניינים משותפים, חניונים ובתים פרטיים!
לקוחות ממליצים